Register


LOCATION
Red Hat Office
De Entree 238
Amsterdam
contact

Events


MORE THAN LINUX - SEMINAR SERIES CONTINUES


Aankomend najaar bieden wij uw de mogelijkheid om deel te nemen aan onze More Than Linux Seminar Series, wij nodigen u hier graag voor uit!

Red Hat is "More Than Linux". Zo bieden wij naast het Linux-platform ook diverse andere open source producten en oplossingen. Producten op het gebied van Middleware, Cloud, Storage en Virtualisatie die de manier waarop uw organisatie werkt drastisch kan veranderen.

Maar wat zijn de mogelijkheden en de voordelen hiervan? Dit delen wij graag met u tijdens de 'More than Linux' seminar reeks. Wij nodigen u graag uit voor de 'More than Linux' in-house seminars waarin u meer te weten komt over de enterprise open source oplossingen van Red Hat. Aankomend half jaar zullen we de ons focussen op de volgende onderwerpen: de journey to the Cloud, Standard Operating Environment, Migratie middels JBoss Middleware en Data Digitalisatie.

Ontdek zelf de voordelen van open source technologie en registreer u nu voor één of meerdere sessies. De seminars zijn kleinschalig opgezet, zijn praktisch van aard, met veel ruimte voor kennisuitwisseling, vragen, customer cases en demo's. We beginnen of eindigen met een lunch, zodat u de gelegenheid heeft om kennis te delen met collega's uit de sector en Red Hat specialisten. Alle seminars vinden plaats bij Red Hat in Amsterdam, zijn kosteloos en worden gepresenteerd in het Nederlands.

Redenen om 'More than Linux' Seminar Series bij te wonen:
 • Ontdek wat enterprise open source technologie u te bieden heeft
 • Praktische sessies over specifieke zakelijke onderwerpen
 • Kennis delen met collega's uit de sector en Red Hat specialisten
 • Uitgebreide customer cases en demo's
 • Netwerklunch
Voorbeeld van de agenda is als volgt:

09:30 - 10:00 Registratie met koffie en thee
10:00 - 10:15 Welkom en introductie Red Hat
10:15 - 11:00 Presentaties mbt Open Source oplossingen (zie overzicht hieronder)
11:00 - 11:15 Pauze
11:15 - 12:00 Vervolg presentatie incl Q&A
12:00 - 13:00 Netwerklunch

Voor het aankomende half jaar hebben we diverse Seminar Series gepland voor u, meer informatie volgt spoedig. Hieronder treft u het overzicht:

Past Events


 • 1 december Red Hat Mobile Application Platform bringing agility to enterprise mobility+

  Breakfast session - location TBD

  Mobiele Applicaties (Apps) worden steeds vaker noodzakelijk geacht om de dienstverlening en klantinteractie naar een hoger niveau te kunnen brengen. Bedrijven met werknemers die “in het veld” werken, of mobiele toegang willen verkrijgen tot business applicaties als ze niet op kantoor zijn, kunnen met het gebruik van apps de productiviteit verhogen. De snelle ontwikkeling van mobiele devices en de nieuwe manier van werken in een organisatie hebben er toe geleid dat apps een belangrijke positie hebben verworven om de concurrentie voor te blijven.

  In dit seminar laten we u zien hoe u de uitdaging kunt aangaan om uw werknemers en klanten te mobiliseren en de eerste stap te zetten richting een “Mobile First” strategie. Key take aways die u na deze sessie mee kunt nemen zijn onder andere:

  - De methodiek en denkwijze over hoe mobiele apps uw business kunnen helpen begrijpen.
  - Hoe organisaties een “Mobile First” approach nemen in applicatie ontwikkeling.
  - Voorop blijven lopen met de mobiele trends.

 • 10 november MasterClass Containers+

  09:30-13:00 - Red Hat Amsterdam

  In dit seminar gaan Cloud Solution Architecten in op de visie van container infrastructuur. We geven een overzicht van de laatste status rondom Linux container ontwikkelingen en geven een helder beeld hoe dit geïntegreerd kan worden met onze Cloud Product Portfolio (RHCI), Red Hat Cloud Infrastructure en OpenShift.

  Onze PaaS mogelijkheden worden container geïmplementeerd van boven naar beneden. Red Hat is een voorloper in Linux container ontwikkeling. Het gebruik van Linux containers is erg belangrijk voor de toekomst. We laten u zien hoe een omgeving kan worden opgezet met gebruik van containers en de traditionele virtualisatie en beheer van deze omgeving. Onderwerpen die tijdens dit seminar nog meer aan bod komen zijn: Red Hat Atomic Host, OpenStack, OpenShift, CloudForms.

 • 20 oktober Unix to Linux migrations / mission critical computing on RHEL+

  09:30-13:00 - Red Hat Amsterdam

  Door alle geluiden rondom Cloud, vergeet men bijna dat in veel bedrijven de applicaties nog steeds draaien op proprietary Unix. Veel organisaties hebben zich ontwikkeld tot een bimodel IT-organisatie, waarin er steeds meer ruimte komt voor cloud-infrastructuren. Tegelijkertijd moet de bestaande legacy omgeving operationeel blijven voor de toekomst.

  Tijdens dit seminar gaan we in op de voor- en nadelen van de verandering van legacy workloads van proprietary platformen naar Red Hat Enterprise Linux. RHEL biedt standaardisatie en flexibiliteit door minder kosten. Dit alles zonder ook maar iets aan robuustheid en veerkracht in te boeten. Uw toepassingen kunnen daar op blijven vertrouwen om zodoende blijvend waarde toe te voegen aan uw organisatie.
 • 13 maart 2015 - Data Virtualisatie: de oplossing voor Agile Business Intelligence+

  14:00-17:00 vrijdag 13 maart 2015, Red Hat Amsterdam
  Patrick Berkhout, Trivento - dedicated Middelware partner Red Hat


  Organisaties verzamelen steeds meer data. Om het potentieel van deze data echt te kunnen benutten, is het steeds belangrijker om (real time) over gecombineerde data te beschikken. Voor analyse, maar ook voor operationele toepassingen. Maar hoe kunt u data combineren als de data is verspreid over uw organisatie en is opgeslagen in meerdere data silo's?

  Tijdens dit seminar komen vragen aan bod als: welke problemen los ik op met Virtuele Data? Wat zijn veel voorkomende use cases? Hoe werkt het concept? Hoe kan ik de mogelijkheden eenvoudig en laagdrempelig toetsen in mijn organisatie?

  Deze sessie is reeds vol, maar inschrijven is nog wel mogelijk voor 10 april en 29 mei!!!
 • 2 april 2015 - Trends in Software defined Storage+

  09:00-13:00 donderdag 2 april 2015, Red Hat Amsterdam
  Marcel Hergaarden, Jasper Geraerts - Red Hat


  De vraag naar software defined storage neemt toe. De markt van opslag verschuift steeds meer van een traditioneel, op hardware gebaseerde opslag, naar opslag op basis van flexibele software. Beheert uw bedrijf ook grote ongestructureerde data? Red Hat Storage biedt een betrouwbaar, op open source gebaseerde storageoplossing voor ongestructureerde data.

  In deze presentatie komen de trends in software defined storage aan bod en gaan we in op de mogelijkheden die Red Hat u kan bieden.

 • 9 april 2015 - Regisseren van uw IT omgeving door middel van CloudForms+

  09:00-13:00 donderdag 9 april 2015, Red Hat Amsterdam
  Koen van Bakel, Erik Geensen - Red Hat


  Wanneer IT complexer wordt, er in uw organisatie meer self service wordt gevraagd en Cloud nu echt zijn intrede doet, neemt de behoefte aan inzicht, overzicht en controle toe. Kortom: orkestraties.

  In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden van orkestratie en hoort u waar rekening mee moet worden gehouden. Daarnaast laten wij zien hoe u zo snel mogelijk grip krijgt op het gebruik van uw IT-assets.

 • 10 april 2015 - Data Virtualisatie: de oplossing voor Agile Business Intelligence+

  14:00-17:00 vrijdag 10 april 2015, Red Hat Amsterdam
  Patrick Berkhout, Trivento - dedicated Middelware partner Red Hat


  Organisaties verzamelen steeds meer data. Om het potentieel van deze data echt te kunnen benutten, is het steeds belangrijker om (real time) over gecombineerde data te beschikken. Voor analyse, maar ook voor operationele toepassingen. Maar hoe kunt u data combineren als de data is verspreid over uw organisatie en is opgeslagen in meerdere data silo's?

  Tijdens dit seminar komen vragen aan bod als: welke problemen los ik op met Virtuele Data? Wat zijn veel voorkomende use cases? Hoe werkt het concept? Hoe kan ik de mogelijkheden eenvoudig en laagdrempelig toetsen in mijn organisatie?

 • 13 mei 2015 - Data Analyses en Big Data.+

  09:00-13:00 woensdag 13 mei 2015, Red Hat Amsterdam
  Dhr. Lex Crielaars and Marcel Hergaarden.


  Op 13 Mei aanstaande organiseert Red Hat als onderdeel van haar "More Than Linux" seminar series een special over Red Hat Storage met als thema Data Analyses en Big Data. Hierbij wordt u geinformeerd over Red Hat Storage en interessante combinaties met producten van Red Hat Partners. De sessie vind plaats in de ochtenduren van 09:00 - 13:00 uur gevolgd door een lunch, welke u wordt aangeboden door Red Hat. Tijdens de sessie wordt u uitgebreid geïnformeerd over Splunk en de additionele mogelijkheden die Red Hat Storage u daarbij kan bieden. Dhr. Lex Crielaars, Splunk gecertificeerd specialist van SMTware, zal optreden als gastspreker en u informeren over Splunk en de combinatie van Splunk en Red Hat Storage. Aansluitend informeren wij u over de mogelijkheden van Red Hat Storage in combinatie met HortonWorks Data Platform (HDP) software. Hierbij kan Red Hat Storage toegevoegde waarde leveren aan Hortonworks HDP omgevingen met haar Red Hat Storage Hadoop plugin. Bent u geinteresseerd in de mogelijkheden van Data Analyse en Big Data gecombineerd met Open Source Software Defined storage, schrijft u dan hier in voor gratis deelname en lunch:

 • 28 mei 2015 - Red Hat Satellite, flexibel beheer van een moderne, open infrastructuur+

  09:00-13:00 donderdag 28 mei 2015, Red Hat Amsterdam
  Maxim Burgerhout - Red Hat


  Het aantal servers in een gemiddeld datacenter groeit al jaren en het einde is nog lang niet in zicht. In deze sessie gaan we de dialoog aan over hoe het beheer op deze groeiende hoeveelheid servers optimaal ingericht kan worden.

  Hoe kunt u snel en voorspelbaar capaciteit leveren aan de business op de momenten die er toe doen? Hoe voert u optimaal wijzigingen uit op deze groeiende omgeving en hoe voert u patch management uit?

  Tijdens deze sessie gaan we met u de dialoog aan over deze vraagstukken, en meer, in het licht van de laatste release van Red Hat Satellite server.

 • 29 mei 2015 - Data Virtualisatie: de oplossing voor Agile Business Intelligence+

  14:00-17:00 vrijdag 29 mei 2015, Red Hat Amsterdam
  Patrick Berkhout, Trivento - dedicated Middelware partner Red Hat


  Organisaties verzamelen steeds meer data. Om het potentieel van deze data echt te kunnen benutten, is het steeds belangrijker om (real time) over gecombineerde data te beschikken. Voor analyse, maar ook voor operationele toepassingen. Maar hoe kunt u data combineren als de data is verspreid over uw organisatie en is opgeslagen in meerdere data silo's?

  Tijdens dit seminar komen vragen aan bod als: welke problemen los ik op met Virtuele Data? Wat zijn veel voorkomende use cases? Hoe werkt het concept? Hoe kan ik de mogelijkheden eenvoudig en laagdrempelig toetsen in mijn organisatie?

 • 4 juni 2015 - Klaar voor de Cloud, klaar voor Open Source?+

  09:00-13:00 donderdag 4 juni 2015, Red Hat Amsterdam
  Koen van Bakel, Erik Geensen - Red Hat


  De keuze voor Cloud biedt een ideaal momentum om kritisch te kijken naar de keuze voor technologie en leverancier. Waar heeft uw organisatie behoefte aan? Welke mogelijkheden bieden Cloud en Open Source voor uw organisatie? In deze interactieve sessie gaan we in op al uw vragen.

 • 11 juni 2015 - Ceph of Red Hat Storage. Waarom kiezen?+

  13:00-17:00 donderdag 11 juni 2015, Red Hat Amsterdam
  Marcel Hergaarden, Jasper Geraerts - Red Hat


  Red Hat presenteert de roadmap van software defined storage, bestaande uit Red Hat Ceph en Red Hat Storage. We delen onze visie over de software defined storage markt die u een combinatie biedt van traditionele gepatenteerde storage oplossingen en software defined storage oplossingen.

 • 18 juni 2015 - Red Hat Jboss Middleware in de praktijk+

  09:00-13:00 donderdag 18 juni 2015, Red Hat Amsterdam
  Cojan van Ballegooijen, Roel Hodzelmans - Red Hat


  Welke voordelen biedt Red Hat JBoss Middleware uw organisatie? Tijdens dit seminar presenteren klanten en Red Hat Solution Architects verschillende klantcases. Deze verhalen uit de praktijk bieden u inzicht in de voordelen van Red Hat JBoss Middleware.